Wederom jubileum bij Hema Volksloop

Foto via: Hema IJzeren Man loop

Zondag 2 februari werd de 479e loop sinds april 1980 gelopen. Een mooie trimloop voor iedereen die wil bewegen en voor jong en oud.

Ook deze editie waren er weer vele lopers aanwezig. Ondanks de regen verschenen er ruim 150 lopers aan de start. Rond 10.00 uur gingen deze sporters van start. Eerst de jeugd tot 12 jaar voor hun 1,3 of 2,5 kilometer. Daarna de anderen, deze lopen 1 t/m 5 ronden van 3,5 kilometer.

Deze keer verschenen er weer tientallen nieuwe lopers aan de start. Maar er zijn ook heel veel trimmers die al tientallen keren hebben deelgenomen. Voor 16 deelnemers lag er een medaille klaar omdat dit hun 10e loop was. En voor Henriette van de Wijngaart was het zelfs de 100e deelname. Hiervoor kreeg zij een herinnering aangeboden. Een prima prestatie, want dat betekent dat ze al meer dan 8 jaar deelneemt.

Het parcours was best wel zwaar deze keer door de fikse regen van afgelopen week. Daardoor was het lastig om snelle tijden te lopen. Echter dat mocht de pret niet drukken. Alle lopers gingen naar huis met een kortingsbon van de Hema. Daarom hebben ze toch allemaal genoten van een fijne loopmorgen aan de IIzeren Man in Weert.

Tevens wonnen ook nog 15 deelnemers een kadobon van Hema, Posno-Sport, Leefstudio of Gotcha. Tevens telde deze loop mee voor de serie van 8 lopen of meer in 2020, waardoor de deelnemers kans maken op de Kona ATB, beschikbaar gesteld door Erkens Techniek uit Weert. Afsluitend werd er voor gezorgd dat bij Bier- en Spijzenlokaal Dennenoord de uitslagen snel op de website uitslagen.nl werden gezet. Zo kon elke loper raadplegen welke prestatie hij of zij geleverd heeft. De volgende loop is op zondag 1 maart 2020.

Foto via: Hema IJzeren Man loop