Automobilist zonder rijbewijs moet direct 162 dagen de cel in

Foto via: Politie Landelijke Eenheid Zuidoost

Agenten van de Landelijke Eenheid Zuidoost zagen gisteren op de N280 in Weert een auto rijden waarbij de kentekenplaten niet van in orde waren. Nabij de rotonde bij Swartbroek werden het voertuig en de bestuurder onderworpen aan een controle.

Tijdens de controle bleek dat de kentekenplaten inderdaad valselijk werden gevoerd. De auto bleek namelijk geschorst, onverzekerd en was niet APK gekeurd, zo meldt de eenheid via Facebook.

Ook met de bestuurder bleek niet alles in orde te zijn. Als snel bleek waarom er valse kentekenplaten op het voertuig zaten. De bestuurder werd nog gezocht voor een onherroepelijke gevangenisstraf van 162 dagen. Daarnaast bleek dat hij een volledige ontzegging van de rijbevoegdheid had. Dt terwijl hij nooit in het bezit is geweest van enig rijbewijs.

De bestuurder, een 47-jarige man uit de gemeente Leudal, werd aangehouden en ingesloten. Hij moet direct zijn straf uitzitten. Het voertuig werd in beslag genomen.

Voor alle bovengenoemde overtredingen / misdrijven wordt proces-verbaal opgemaakt. Saillant detail: de 162 dagen gevangenisstraf waren eerder onder andere opgelegd door de rechter in verband met het rijden zonder geldig rijbewijs en rijden met valse kentekenplaten.