Oude stadsboerderij Beekpoort tegen de vlakte

22 reacties

Als een kaartenhuis zakte de bovenverdieping van de oude stadsboerderij aan de Beekpoort in elkaar. De sloop van de stadsboerderij is in volle gang.

In juni werd gestart met de sloop van het gebouw waar een stevige discussie aan vooraf was gegaan. Veel mensen wilden dat de oude stadsboerderij uit de 17de eeuw behouden bleef. De Weerter Erfgoedgemeenschap stuurde een brief naar het college van B&W en er werd een petitie voor behoud van het gebouw opgestart.

Het gebouw was echter geen (gemeentelijk) monument en de staat van het gebouw was erg slecht. Ondanks een debat in de Weerter politiek werd uiteindelijk groen licht gegeven voor de sloop. Overigens blijkt niet iedereen er rouwig om te zijn. Via social media lieten andere Weertenaren het niet erg te vinden dat “de aoje kraom” wordt gesloopt.

Nadat eerst het asbest was verwijderd in juni werden vervolgens eerst de bijgebouwen gesloopt en gisteren volgde het hoofdgebouw van de voormalige boerderij. Nadat de sloop is voltooid komen op de hoek Beekpoort / Nazarethsteeg zeven levensloopbestendige woningen.

Bekijk een video: https://youtu.be/UBzlkM-7YOw

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
22 reacties