Weert zoekt gezinnen voor Junior Energiecoach

Plaats een reactie

‘Welke apparaten slurpen de meeste stroom?’ en: ‘Hoeveel lampen branden er in huis?’. Dit zijn een paar van de vragen die aan orde komen in het spel Junior Energiecoach. Weert zoekt gezinnen die willen meedoen aan het spel.

Door leerzame challenges, puzzels, experimenten en winacties ontdekken gezinnen via dit spel waar ze energie kunnen besparen. Deelname is gratis.

Junior Energiecoach wordt mogelijk gemaakt door samenwerking tussen Warm Wonen in Weert en de gemeente Weert. In heel Nederland deden al meer dan 2.000 gezinnen enthousiast mee.

TV-held Varkentje Rund

Vijf weken lang gaat TV-held Varkentje Rund als Junior Energiecoach met de gezinnen op ontdekkingsreis: op ‘lampenjacht en stekkerexpeditie’. Elke week is er een nieuw filmpje met een nieuwe challenges. In slechts 15 tot 30 minuten per week worden kinderen zo echte Junior Energiecoaches, net als Varkentje Rund zelf. Junior Energiecoach is voor gezinnen met kinderen van 7 tot 12 jaar.

Met Junior Energiecoach nemen kennis van en bewustwording over energie toe. Wethouder Wendy Van Eijk hoopt dat heel veel gezinnen gaan meedoen. “We kunnen als volwassenen vaak zoveel meer opsteken van kinderen dan we denken. Ook basisscholen kunnen meedoen met Junior Energiecoach. De eerste klassen hebben zich al aangemeld en zijn enthousiast om in oktober te beginnen aan de challenges.”

Gratis meedoen

In de gemeente Weert kunnen gezinnen en basisscholen meedoen. Deelname is gratis. Het spel start op 9 oktober. Gezinnen en scholen kunnen zich aanmelden op www.juniorenergiecoach.nl. Daar is ook meer informatie te vinden. Inschrijven kan tot en met 3 oktober.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie