Convenant voor aanleg glasvezel in kleine kernen Cranendonck

Algemeen Cranendonck Economie Informatie 2 reacties 3 min. leestijd
Foto via DELTA Fiber Netwerk

Cranendonck – Deze week ondertekenden wethouder Frans Kuppens van de gemeente Cranendonck en directeur Piet Grootenboer van DELTA Fiber Netwerk het convenant voor de aanleg van glasvezel. DELTA Fiber Netwerk start binnenkort met een glasvezelcampagne in de kleine kernen van de gemeente Cranendonck. Als de campagne succesvol wordt afgerond, kan de aanleg van glasvezel starten.

Het belang van een snelle en stabiele verbinding is voor veel mensen de afgelopen tijd cruciaal gebleken. Noodgedwongen werken veel mensen vanuit huis, krijgen kinderen en studenten online les en videobellen we vaker met elkaar. Ook maken we meer gebruik van zorg op afstand.

Ondertekening convenant

Alle partijen zijn blij met de ondertekening van het convenant, waarin de juridische en financiële kaders zijn vastgelegd om de uitrol van het netwerk te realiseren. Wethouder Frans Kuppens: “We zijn erg blij dat DELTA Fiber Netwerk binnenkort start met de glasvezelcampagne in de kleine kernen van de gemeente Cranendonck. Tot nu toe waren de kleine kernen hiervan uitgesloten. Als gemeente hebben we ons sterk gemaakt om ook de kleine kernen aan te kunnen sluiten op het netwerk van de toekomst. Straks heeft iedereen in de gemeente Cranendock de kans op internet via glasvezel.”

Directeur Piet Grootenboer spreekt zijn dank uit naar de gemeente waarin wederzijds vertrouwen in het verglazen van de gemeente Cranendonck van belang is geweest binnen het samenwerkingsproces. “Na de succesvolle samenwerking in het buitengebied kunnen we nu snel glasvezel aanbieden aan iedereen. Prachtig dat de hele gemeente straks kan profiteren van de snelheid en stabiliteit van een glasvezelnetwerk.”

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd

Zodra de glasvezelcampagne start, worden inwoners die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting persoonlijk geïnformeerd via een brief.

Wie is DELTA Fiber Netwerk?

DELTA Fiber Netwerk vindt dat iedereen in Nederland recht heeft op internet via glasvezel. Inmiddels hebben al ruim 900.000 huishoudens en bedrijven toegang tot het landelijke netwerk van DELTA Fiber. En daar komen iedere maand nog zo’n 20.000 adressen bij. Op naar ruim een miljoen huishoudens die binnenkort gebruik maken van supersnel en stabiel internet. Kijk voor meer informatie op gavoorglasvezel.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
2 reacties