Honderden mensen genieten van de Fiets4Daagse

Woensdag was de tweede dag van Fiets4Daagse De Peel. Tot en met vrijdag ontdekken de deelnemers van deze fietstocht de provincie Brabant en de Nederlandse- en Belgische provincies Limburg. Er kan gekozen worden uit de afstanden 30, 45 en 60 kilometer. Wat bijzonder is: de deelnemers kunnen daarnaast ook zelf bepalen vanaf welke van de vier startplaatsen ze vertrekken.

Ziet er gunstig uit

Aan de eerste dag van de Fiets4Daagse deden ruim 600 deelnemers mee. De ruime meerderheid koos voor de route van 45 kilometer. Ed Bijmans, van de organisatie verwacht dat er woensdag nog meer deelnemers bij komen; “Het is even afwachten wat het weer doet maar het ziet er heel gunstig uit vandaag”.

Vlaggetje

Bij de startplaats op het terrein van Wilhelmina ‘08 is het een komen en gaan van fietsers. Allemaal hebben ze één ding gemeen: een opvallend oranje vlaggetje dat aan de bagagedrager van de fiets is bevestigd. Het is het zichtbare bewijs is van deelname aan Fiets4Daagse De Peel 2022.

Route

De 4Daagse voert de deelnemers door De Peel, De Kempen en de Meierij in België en Nederland. “Vandaag gaan we richting Someren en de Strabrechtse Heide”, zo vertelt Ed Bijmans. “Daar kom ik net vandaan”, is de reactie van een van de deelnemers als hij de route van vandaag op een plattegrond bekijkt. Samen met een vriend is hij van Someren naar Weert gekomen om de tweede 4Daagse-dag in Weert te starten.

Uniek

Bijmans: “Het bijzondere is dat we vier startplaatsen hebben. De deelnemers kunnen starten in Meijel, Deurne, Stiphout en Weert … Daar zijn we een beetje uniek in in Nederland”. De routes zijn per dag verder wel hetzelfde.

Hondje

Twee dames hebben hun deelnamekaart laten stempelen en zijn zich klaar aan het maken voor de tocht van vandaag. Eén heeft een opvallende reisgenoot: haar hondje gaat als passagier voor in het fietsmandje mee. “Die moet mee …”, zo vertelt ze. “… Dat is onze navigatie”. De andere dame moet lachen. Even later fietsen ze met zijn drieën aan.

Medaille

Iedereen die vier dagen meedoet aan de Fiets4Daagse krijgt een medaille. “Dat is een leuk aandenken”, aldus Ed Bijmans. En passant laat hij ons ook nog even weten dat de organisatie nog wel wat vrijwilligers kunnen gebruiken. Wie zijn of haar bijdrage wil leveren aan de editie van 2023 kan voor de contactgegevens terecht op www.fiets4daagsedepeel.nl.

In onderstaande video nemen we een kijkje op de Weerter startlocatie van Fiets4Daagse De Peel en zien we hoe de deelnemers zich klaarmaken voor de tocht van woensdag.

Bekijk de video: https://youtu.be/xyrb98Ykab8


adbanner