Vier Statenleden van de provincie Limburg komen uit Weert

Algemeen Politiek Weert 1 reactie 1 min. leestijd
Foto: provinciehuis Limburg

Sinds gisteren wordt Weert goed vertegenwoordigd in de Provinciale Staten. Tijdens deze nieuwe Statenperiode gaan maar liefst vier gekozen inwoners van Weert aan de slag in het provinciehuis in Maastricht

De vier Statenleden uit Weert zijn:

  • John Huizing (BBB)
  • Heidi van der Pol (BBB)
  • Wendy van Eijk (VVD)
  • Geert Gabriëls (GroenLinks)

De vier Statenleden uit Weert werden gisteren net als 43 andere leden geinstalleerd tijdens een bijzondere vergadering van Provinciale Staten. De Statenleden legden hiertoe de volgens de Provinciewet voorgeschreven eed of de verklaring en belofte af.

De 47 Statenleden komen voort uit 13 fracties: BBB (10 zetels), PVV (6 zetels), VVD (5 zetels), CDA (5 zetels), GroenLinks (4 zetels), PvdA (3 zetels), SP (3 zetels), D66 (3 zetels), Lokaal-Limburg (2 zetels), JA21 (2 zetels), Partij voor de Dieren (2 zetels), Forum voor Democratie (1 zetel) en 50PLUS (1 zetel).

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie