Wijk- en dorpsraden vragen om af te zien van vestiging warehouses

Plaats een reactie
Vrachtverkeer over Sluis 16 nabij Kanaalzone II

De wijk- en dorpsraden van diverse dorpen en wijken in Weert hebben hun grote bezorgdheid geuit over de mogelijke verkeersgevolgen van de voorgenomen vestiging van een logistieke campus op Kanaalzone II.

De betrokken dorpen/wijken zijn Rond de Kazerne, Boshoven, Laarveld/Hushoven, Biest, Leuken, Keent, Moesel en Altweerterheide. In een gezamenlijke brief aan het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad roepen ze op om geen toestemming te verlenen voor dit initiatief.

De wijk- en dorpsraden vrezen dat de geplande vestiging van ‘warehouses’ een onaanvaardbare en onomkeerbare overbelasting zal veroorzaken van de ringbaan en het aangrenzende wegennetwerk binnen de genoemde wijken. Dit kan aanzienlijke gevolgen hebben voor zowel de bereikbaarheid van de gemeente Weert als de leefbaarheid van de betrokken wijken.

Men streeft naar een open dialoog met het college van B&W en de gemeenteraad om deze kwestie verder te bespreken. In de brief wordt de mening gedeeld dat het aantal van dergelijke grote, logistieke dienstverleners binnen de gemeentegrenzen van Weert het verantwoorde maximum al heeft overschreden.

Vorige maand werd ook al een petitie gestart om de bouw van ‘megaloodsen’ tegen te gaan. Deze petitie is inmiddels bijna 1500 keer ondertekend.

Bekijk de brief: https://iwdg.nl/3PNgCtV (PDF)

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie