Wethouder Thomas van Gemert en raadslid Fer Kurvers geïnstalleerd

Op woensdag werd Thomas van Gemert geïnstalleerd als de nieuwe wethouder van de gemeente Weert, tijdens de raadsvergadering in het Stadhuis van Weert. Fer Kurvers werd vervolgens geïnstalleerd als gemeenteraadslid.

Thomas van Gemert werd voorgedragen als opvolger van Wendy van Eijk door de Weerter VVD, nadat Wendy recentelijk zitting nam in de Tweede Kamer in Den Haag.

Over Thomas van Gemert

Thomas van Gemert, een 30-jarige econoom, was naast zijn raadslidmaatschap werkzaam bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Sinds 2017 maakt hij deel uit van de gemeenteraad voor de Weerter VVD, waar hij sinds 2018 de rol van fractievoorzitter vervult. In 2021 behaalde Van Gemert zijn doctoraat aan de Universiteit Maastricht met een proefschrift over de effectiviteit van overheidsbestedingen.

Raadslid Fer Kurvers

Met de benoeming van Thomas van Gemert als wethouder ontstond er een nieuwe plek in de gemeenteraad. Fer Kurvers werd vanavond geïnstalleerd als raadslid voor de Weerter VVD en zal de vrijgekomen stoel in de gemeenteraad opvullen.