Eynderhoof trots op historische bijdrage aan Antje de Musical

Kunst en Cultuur Reageer 3 min. leestijd
Foto via Openluchtmuseum Eynderhoof

Nederweert-Eind – Duizenden bezoekers genoten het afgelopen weekend met volle teugen van Antje de Musical. Terwijl de naweeën van het succesvolle openluchtspektakel nog voelbaar zijn in Weert, wordt ook in Nederweert-Eind teruggekeken op een geslaagde samenwerking.

De groots opgezette musical over Antje, die vrouw die begin vorige eeuw op het station in Weert vooral grote bekendheid verwierf met de verkoop van kleine vlaaitjes, speelde zich af in zowel de huidige tijd als de jaren 1913 tot 1920. Om echt niets aan het toeval over te laten zocht de organisatie van Antje de Musical al in april vorig jaar contact met Anja van der Heijden, vrijwilligster van Openluchtmuseum Eynderhoof, voor deskundig advies met betrekking tot de kleding die de acteurs zouden moeten gaan dragen om een historisch correct plaatje op te leveren.

Het bleef echter niet bij advies alleen: er werd ook gevraagd of de kostuums geleverd zouden kunnen worden. Aangezien Anja zelf deze aantallen passende kostuums niet zomaar op voorraad heeft, is aan de vrijwilligsters van kostuumgroep ‘het Schreurke’ van Openluchtmuseum Eynderhoof gevraagd om een handje te helpen. Samen met die dames, Els Teeuwen, Lies Loijen, Maria Gielen, Katalin Gerits, Truus Vaes, Toos Loijen en Marjo Hermans, zijn vele uren op vrijwillige basis geïnvesteerd in het vervaardigen en passend maken van alle kostuums. Uiteindelijk is alles compleet gemaakt door de kostuums te stylen met allerlei accessoires.

Meer dan honderd kostuums zijn door Openluchtmuseum Eynderhoof beschikbaar gesteld aan de musical. Niet alleen de authentieke kleding die perfect paste bij de tijd waarin de musical zich moest afspelen, maar ook de bijbehorende schoenen, klompen, hoeden, sieraden, bontjes en handschoenen. Daarnaast heeft het openluchtmuseum tal van attributen geleverd, zoals diverse karren, kruiwagens en allerlei andere rekwisieten. Eynderhoof was zelfs een belangrijk locatie voor opnames, terug in de tijd, voor een van de sponsoren van het evenement. 

Het prachtige resultaat was afgelopen weekend te zien op het toepasselijke toneel op het Stationsplein in Weert. Het publiek is lovend over de productie en Openluchtmuseum Eynderhoof is trots op de achtergrond zo’n belangrijke bijdrage te hebben mogen leveren aan dit bijzondere schouwspel.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie