Cafetaria ’t Alternatief op zoek naar opvolger

Spotlight 2 reacties 3 min. leestijd

Ruim 15 jaar geleden werd Cafetaria ’t Alternatief geopend aan de Roermondseweg in Weert. Met twee inmiddels opgegroeide kinderen is het tijd voor een volgende stap: de familie neemt een groter restaurant over in Neerpelt en is op zoek naar een opvolger voor haar cafetaria aan de Roermondseweg.

“Pap en mam hebben deze zaak 15 geleden geopend voor hun tweeën, maar omdat mijn zusje en ik nu ook opgegroeid zijn kunnen we meehelpen en dan is deze zaak net iets te klein voor ons vieren”, aldus zoon Ye Meng. Om die reden gaat de familie een grotere zaak openen: per 1 augustus nemen ze Frituur ’t Patatje in Neerpelt (België) over. “Belgen houden ook heel veel van friet!”

Overname

Omdat het zonde zou zijn om Cafetaria ’t Alternatief te moeten opheffen, is de familie op zoek naar een overnamekandidaat. “Iemand die de juiste interesse heeft en gemotiveerd is om een goedlopende frituur over te nemen.” Zowel de naam van de zaak als de apparatuur, de klandizie en de recepten dragen de huidige eigenaren graag over aan een geschikte opvolger. “Het cafetaria ligt op een gunstige locatie langs een grote weg en beschikt over een mooie grote parkeerplaats. We hebben best veel vaste klanten hier, die regelmatig terugkomen. Het zou jammer zijn als zij hun vaste adres kwijtraken.”

Er is wel haast geboden bij het vinden van iemand die het werk van de familie wil voortzetten, want op 14 juli bakken zij hun laatste frieten in Weert. “1 augustus begint het in Neerpelt, dus moeten we hier per 15 juli stoppen.” Ye Meng kijkt ernaar uit zijn bij de koksopleiding opgedane kennis en ervaring in Neerpelt in de praktijk te gaan brengen, maar zou het ook zonde vinden als hun ‘alternatieve’ cafetaria in Weert de deuren definitief moet sluiten. Naast friet en snacks serveert de familie namelijk ook pokebowls en andere Aziatische gerechten zoals Ayang Pangang en Tjap Tjoy. “Onze schotel ’t Alternatief is heel populair, maar ook de spareribs, saté en het zuurvlees worden vaak besteld. Eigenlijk valt alles in de smaak bij onze klanten.”

Contact

Wie staat te popelen om Cafetaria ’t Alternatief een toekomst te bieden kan de zaak voor € 15.000 overnemen. De huur van het pand, dat in de huidige staat overgenomen kan worden, maar ook naar eigen invulling anders ingericht kan worden, bedraagt € 1.379 per maand. Ben je geïnteresseerd? Dan kun je contact opnemen met Ye Meng via [email protected] of 06-87545540. De familie kijkt ernaar uit je te verwelkomen in misschien wel jouw toekomstige cafetaria.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
2 reacties