Foto’s – Op 19 april zou Johnny Hoes 100 jaar geworden zijn. Daar werd vandaag bij stilgestaan in de Telstar Studio in Weert door een nieuw evenement aan te kondigen en de uitreiking van de lifetime achievement. Tevens is op zijn ‘verjaardag’ het Johnny Hoes Museum geopend.

Een van deze activiteiten is de ‘Nacht van Johnny Hoes XXL’. Dit muziekevenement zal plaatsvinden op zaterdag 26 augustus 2017 op Centrum-Noord (bij de Stadsbrug in Weert). In een grootse TV-show zal recht worden gedaan aan de carrière van de 100-jarige Johnny Hoes.

Vele sterren, veelal van weleer, zullen optreden waaronder Anneke Gronloh, Ria Valk, Rob de Nijs, Toontje Lager, Frank Boeijen, Ronny Tober, Henk Wijngaard, The Classics, Massada, Lange Frans, Dick van Altena, “Eddy Wally”, Ancara, Stef Ekkel, John de Bever en John West. Zij zullen optreden onder leiding van het Limburgse wereldorkest Guido’s Orchestra, beroemd van o.a. Symphonica in Rosso.

Kaartverkoop gestart

https://tickets.ticketpoint.nl/widgets/ticketpoint/addtickets?event=331137224971

Update: https://www.weertdegekste.nl/2017/07/entreeprijs-nacht-van-johnny-hoes-fors-verlaagd/

Liftetime achievement award

Tijdens de verjaardag ontving Johnny Hoes postuum de LifeTime Achievement 1.000 x Platinum Award voor meer dan 40 miljoen verkochte geluidsdragers. Talentontwikkeling van andere artiesten is daarnaast een grote verdienste van Johnny Hoes. De Limburgse streektaal, de mijnwerkersliedjes en de levensliedjes van de straat, het land en de kroeg; Johnny Hoes gaf deze volkscultuur vorm in zijn Telstar Studio. De NVPI, de branchevereniging voor de entertainmentindustrie, verraste de familie Hoes met deze unieke, nooit eerder uitgereikte Award op de dag, dat Johnny Hoes 100 geworden zou zijn. John Hoes jr. nam de waardevolle Award in ontvangst uit handen van zanger Henk Wijngaard en presentator Willie Oosterhuis.

Meer informatie: www.100jaarjohnnyhoes.nl