PvdA haakt af bij raadsprogramma

Algemeen Politiek Weert 3 reacties 1 min. leestijd

De PvdA Weert zal geen verdere inbreng hebben in het voorgenomen te formuleren raadsprogramma voor de gemeente Weert. Dit is zojuist aan de formateur Geert Gabriëls medegedeeld, zo meldt de PvdA Weert.

Door de formateur is op maandag 30 april jl. een toelichting gegeven over de te volgen procedure om tot een raadsprogramma te komen dat door alle partijen geschreven en onderschreven wordt. Hoewel het een nobel streven is, strookt dit naar opvatting van de PvdA Weert niet met de kracht van de democratie en de levendigheid van het lokale bestuur. “De gemeenteraad wordt zo een collectief waarbij het politieke debat ontbreekt en partijpolitieke dimensies in het niet verdwijnen. Bovendien staat op voorhand vast van welke statuur de bestuurders zijn. Niet de expertise telt maar de politieke afkomst”, aldus de PvdA Weert.

Uiteraard wil de PvdA Weert ook het beste voor de stad en de Weertenaren. Juist om die reden wordt er nu voor gekozen om vanuit een eigenstandige, oppositionele rol het politieke debat scherper te kunnen voeren.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties