Gemeenteraad stemt in met bouwplan Beekpoort-Noord

Algemeen Economie Politiek Weert 16 reacties 1 min. leestijd

De gemeenteraad van Weert stemde op 8 februari 2021 in met het stedebouwkundig- en beeldkwaliteitsplan Beekpoort-Noord.

Op het plangebied nabij het centrum en het kanaal worden 45 nieuwe woningen gebouwd. Het plan bestaat uit 11 sociale huurwoningen, 17 koopappartementen en 17 vrije sector grondgebonden koopwoningen.

DUS Weert stemde tegen het plan vanwege het extra tekort van 1,6 miljoen euro op de grondexploitatie van de gemeente Weert. “Past dit ambitieuze plan wel bij de financiële positie van Weert”, vroeg Conny Beenders zich af. De komende tijd zal Weert de broekriem moeten aantrekken. “Dan is het goed om met beide benen op de grond te blijven staan en een iets soberder plan uit te voeren.”

Het CDA oordeelde dat de grondprijs in orde is. “Voor Weerter begrippen. In andere gemeenten is die hoger. Een hogere grondprijs kan ervoor zorgen dat het tekort minder wordt”, gaf Pierre Sijben als tip mee.

VVD, D66 en Weert Lokaal waren vanaf het begin positief. “Het is een evenwichtig woningbouwplan met respect voor wat er was en gericht op de toekomst”. Jeroen Goubet (Weert Lokaal) opperde om de hofjes en straten te vernoemen naar verzetshelden.


Een bijdrage van Arjanne van Voorst

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
16 reacties