Bier- en Spijzenlokaal Dennenoord in de Terras Top 100

(Deel van) terras Dennenoord met uitzicht op IJzeren Man

Gisteren heeft vakblad Misset Horeca de vijftiende editie van de Terras Top 100 bekendgemaakt, waarbij ook dit jaar een terras in Weert op de prestigieuze ranglijst staat. Bier- en Spijzenlokaal Dennenoord heeft een verdienstelijke plek veroverd en staat op nummer 90 van de nationale ranglijst.

De jury van de Terras Top 100 was onder de indruk van het enthousiasme en de gastvrijheid van de gastvrouw van Bier- en Spijzenlokaal Dennenoord. Daarnaast werden de goede voorzieningen voor kinderen benadrukt, zoals een verschoontafel met luiers en luierzakjes. Het terras biedt tevens een omheinde speeltuin waar kinderen veilig kunnen spelen, wat als een groot pluspunt werd gezien.

Een andere reden waarom Bier- en Spijzenlokaal Dennenoord de jury heeft weten te imponeren, is de uitgebreide bierkaart met lokale bieren. Het aanbod van authentieke en smaakvolle bieren uit de regio werd geprezen. Hiermee laat het lokaal zien dat het niet alleen een gezellige plek is om te vertoeven, maar ook aandacht heeft voor de lokale biercultuur.

Andere terrassen in de regio

Als we kijken naar de regio waar ook veel Weertenaren komen staan naast Dennenoord ook De Zoes (Helden, plek 16), Boscafé De Busjop (Heythuysen, plek 16) en ‘t Veerhuis (Wessem, plek 62) in de Terras Top 100.

De ranglijst

De Misset Horeca Terras Top 100 is een ranking die jaarlijks via een onafhankelijke, deskundige vak- en hoofdjury tot stand komt. Ondernemers moesten zichzelf inschrijven om deel te nemen aan de verkiezing. In een eerste ronde hebben alle deelnemende terrassen twee anonieme, onaangekondigde bezoeken gekregen. Tijdens deze bezoeken letten juryleden op tientallen aspecten van het terras.

Na de eerste ronde bleven kregen de 100 best scorende terrassen opnieuw bezoek van een vakjurylid, anoniem, waarna de lijst in de juiste volgorde is gezet. De uiteindelijke top-7 kreeg tot slot een bezoek van ruim een uur van de hoofdjury. Zij hebben onder andere gesproken met de ondernemer en zijn team over het terras en bedrijf, de bedrijfsvoering, personeel en productkeuze.

Bekijk de top 100: https://iwdg.nl/46lCa8d (PDF)